Flevopost

Bedrijf van de week: Urkse in element met Stoffug
woensdag 7 april 08:10Urk - Beneden in het atelier tussen haar stoffen met de radio of een cd`tje aan is Janny ten Napel (53) uit Urk helemaal in haar element. Het creatief bezig zijn, het ontstaan van mooie dingen onder haar handen; Ten Napel krijgt er geen genoeg van. Daarom opende ze vorige week haar eigen webwinkel en atelier aan huis: Stoffug.
`Met de u van Urk`, legt Ten Napel meteen de bijzondere spelling van haar bedrijfsnaam uit. `Ik houd nou eenmaal van Urk, dus ik vond dat een mooie verwijzing ernaar.`
De creatieveling, die is geboren en getogen op Urk, heeft in de kelder van haar familiewoning een professionele werkplek gemaakt. Ze werkte tot voor kort als secretaresse en deed vrijwilligerswerk in de kinderwinkel `t Karretjen. Toen dat eenmaal stopte en ze door ziekte van haar man wat meer thuis was, kwam het idee voor een eigen atelier en webwinkel.
`In `t Karretjen was ik ook al in de weer met stoffen en toen ik daar weg ging, kwamen er nog steeds mensen bij me voor naaiklusjes. Ik besloot dat ik er best mijn werk van kon maken.`
Ten Napel voegde de daad bij het woord en maakte in haar kelder een compleet naaiatelier met een uitgebreid assortiment kleurige en frisse stoffen. Sinds vorige week kunnen klanten bij haar terecht voor het bekleden van een wieg, bijpassende dekens, gordijnen, kussens, muziekdoosjes, kruikzakken of hoezen voor aankleedkussens.
`Eigenlijk maak ik alles voor in huis. Ik bekleed alleen geen meubels`, benadrukt ze. Naast het atelier heeft de Urkse ook een webwinkel waar mensen stoffen, kant en band kunnen bestellen en thuis laten bezorgen.
De kersverse onderneemster vindt het heerlijk om mee te denken en in te voelen met haar klanten. `Dat is eigenlijk het leukste aspect van mijn werk. Het is heerlijk om iets heel moois voor ze te maken dat precies bij ze past.` De doelgroep kinderen en jonge moeders en zwangere vrouwen, trekt Ten Napel ook erg. `Zij zitten vol met hun eigen creatieve ideeën en dat inspireert me enorm. Eigenlijk vindt ze het contact met haar klanten sowieso het mooiste onderdeel. `Soms krijg je echt een band met elkaar. Het is precies wat ik graag wil doen: mensenwerk.`
Stoffug is gevestigd aan de Wijk 5-89 op Urk en bereikbaar via tel. 06-22208777 of e-mail: info@stoffug.nl Kijk op www.stoffug.nl voor meer informatie. Bedrijf van de Week wordt mede mogelijk gemaakt door Limburgia.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2024 Stoffug | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel