Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 16-07-2020 - Bedankt voor de snelle en zeer verzorgde levering. Het leek...  lees meer
  • 25-03-2020 - Super leuk ingepakt. Bedankt. lees meer
  • 09-01-2019 - Stofjes in goede orde ontvangen. Altijd een feestje om een...  lees meer
Plaats een bericht

Geschiedenis of sprookje?

​Een stukje geschiedenis of een sprookje;

​Heeeeel lang geleden leefde er eens een jonge vrouw met veel liefde voor handwerken.'s Avonds 'iets' te doen te hebben was haar niet vreemd. Zij groeide op bij een moeder met een grote liefde voor breien, die ook heel goed kon borduren en verstellen. En poppenkleertjes maken! Omdat de moeder graag handwerkte waren de poppen natuurlijk altijd naar de laatste mode gekleed. Ernaast woonde de peettante bij wie de jonge vrouw vaak mocht logeren en die tante kon ook naaien en breien.

​Natuurlijk leerde de jonge vrouw op school ook handwerken, maar dat was geen succesverhaal.

​Thuis ging het beter, oude lapjes en positieve reacties hielpen het leuk te gaan vinden. Het oude handnaaimachientje is daardoor ook een geliefd erfstukje geworden.

​Na een aantal jaren werd de vrouw vriendin met de dame van de handwerkzaak, waar ze inmiddels vaste klant was, en deze dame bood de vrouw, inmiddels niet meer zo piep, een middagje werk aan. De baan, naailessen en cursussen waren inmiddels afgerond, de vrouw was huisvrouw en moeder van vier kinderen geworden, dus kon er wel wat leuks nog bij.

​Daarna ging het jaren zo en weer een beetje anders, totdat de vrouw, na jaren kantoorwerk, besloot te doen waar haar hart lag; handwerken. En dan met name het naaiwerk en stoffen.

​En zo begon Stoffug 6 jaar geleden op 1 april 2010; een paar rolletjes stof, een naai- en lockmacine, wat naald en draad, een paar willige handen, een creatief hoofd en een beetje doorzettingsvermogen. En daarbij alle hulp van man en kinderen.

​Stoffug is nu een stoffenzaak met een grote collectie katoenen stoffen, quiltstoffen en artikelen, veel kant en band. Maar bovendien met een dankbare vrouw achter de toonbank die ooit de kans heeft gekregen van haar hobby haar 'beroep' te maken. Die Stoffug tot een gezellige winkel probeert te maken en een inspirerend, huiselijk en leerzaam creatief centrum.

​Natuurlijk is het niet helemaal een sprookje, vaak is het hard werken, maar het voelt zo wel!

​Hartelijk welkom!