Geschiedenis of sprookje?

​Een stukje geschiedenis of een sprookje;

​Heeeeel lang geleden leefde er eens een jonge vrouw met veel liefde voor handwerken.'s Avonds 'iets' te doen te hebben was haar niet vreemd. Zij groeide op bij een moeder met een grote liefde voor breien, die ook heel goed kon borduren en verstellen. En poppenkleertjes maken! Omdat de moeder graag handwerkte waren de poppen natuurlijk altijd naar de laatste mode gekleed. Ernaast woonde de peettante bij wie de jonge vrouw vaak mocht logeren en die tante kon ook naaien en breien.

​Natuurlijk leerde de jonge vrouw op de lagere school ook handwerken, maar dat was geen succesverhaal. Later als brugpieper ging het stukken beter. Ik denk nog met liefde aan deze juf terug. Tekenen en handwerken waren toen de leukste vakken. En nog;)

​Thuis was het veel beter, oude lapjes en positieve reacties hielpen het leuk te gaan vinden. Het oude handnaaimachientje is daardoor ook een geliefd erfstukje geworden.

​Daarna ging het jaren zo en weer een beetje anders, totdat de vrouw, na jaren kantoorwerk, besloot te doen waar haar hart lag; handwerken. En dan met name het naaiwerk en stoffen.

​En zo begon Stoffug 11 jaar geleden op 1 april 2010; een paar rolletjes stof, een naai- en lockmacine, wat naald en draad, een paar willige handen, een creatief hoofd en een beetje doorzettingsvermogen. En daarbij alle hulp van man en kinderen.

En nu na elf jaar is Stoffug verhuisd naar Wijk 7-11 A, om daar in t'Skuurtjen haar grote wens uit te laten komen; een quiltatelier. 

Geen werkplek, maar een reuze gezellige hobbyplek waar iedereen welkom is en er tijd is voor gezelligheid. 

​Hartelijk welkom!

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2024 Stoffug | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel